Postup přípravy receptu Lehký jahodový dortík:
Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosejeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme do vaječné pěny. Nakonec postupně přimícháme rozpuštěné máslo. Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 30 min. při 180 °C (elektrická trouba). Korpus uvolníme z formy, necháme vychladnout a položíme na dortový podnos. Opět nasadíme okrajový nástavec formy. Na krém necháme želatinu změknout ve studené vodě. Vanilkový pudink připravíme dle návodu, necháme vyhladnout a propasírujeme přes síto. Smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, tvarohem a citronovou kůrou. Do krémové hmoty přidáme želatinu, kterou jsme rozpustili dle návoru. Krém rovnoměrně navrstvíme na dortový korpus. Na něj hustě naskládáme umyté jahody. Dort uložíme do chladu. Dortové želé připravíme s rybízovou nebo malinovou šťávou dle návodu. Necháme trošku vychladnout a rovnoměrně nalijeme na jahodovou vrstvu. Necháme ztuhnout. Uvolníme okraj formy, před podáváním ozdobíme tuhou šlehačkou.