4 lžíce hrozinek
| 500 g květáku
| 350 ml smetany na šlehání
| 100 g strouhaného parmazánu, ementálu nebo medelandu
| strouhaný muškátový oříšek
| 500 g brokolice
| sůl
| 3 vejce
| pepř
| 75 g krájené šunky od kosti
Postup přípravy receptu Lehký zeleninový nákyp:
Hrozinky nechíme ve vlažné vodě asi 20 minut nabobtnat, pak je slijeme a nechéme okapat. Očištěnou brokolici a květák rozložíme na malé růžičky a ve slané vodě blanšírujeme. Pak je v cedníku ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Smetanu rozmícháme s vejci, parmazánem, solí pepřem a muškátovým oříškem. Na dno ohnivzdorné misky dáme tuk a na něj poklademe květák a brokolici. Šunku nakrájíme na proužky a spolu s hrozinkami rozložíme na zeleninu. Vše zalijeme připravenou směsí ze smetany, vajec a sýra a necháme v troubě předehřáté na 200°C 25-30 minut zapéct.
Fotky receptu Lehký zeleninový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!