Postup přípravy receptu Lepší těsto na pizzu:
Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, mléko, tuk a olej. Droždí rozmíchané v teplé vodě. Vše dobře smícháme. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme-li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas). Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 kola o průměru 24 cm, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza. Na těsto naskládáme různé ingredience, u italské pizzy začneme sýrem a na ten klademe další ingredience (šunku, salám, sýr, zeleninu), v Čechách si klidně pizzu můžeme posypat sýrem až nakonec. Zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více, nebo v elektrické kulaté pánvi, zde budeme s nastavením teploty opatrnější, chce to vyzkoušet, aby se vám těsto zespodu nepřipalovalo!