4 vejce
| 200 g krupicového cukru
| 280 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 2 dcl oleje
| 2 dcl vlažné vody
| 500 g jahod
| 1 bílý jogurt(500 g - nejlepší je Selský, je hustý)
Postup přípravy receptu Letní jahodový dort:
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a zamícháme. Přidáme mouku s práškem a na konec sníh. Do vymazané a vysypané dortové formy nalijeme těsto. Pečeme na 200 °C asi 25 minut. Zkusíme špejlí. Upečené těto necháme vychladnout a pak rozkrojíme na 3 díly. První díl poklademe jahodami, a jahody potřeme jogurtem, druhý díl opakujeme stejně, končíme jogurtem (takže jogurt si rozdělíme na 3 díly). Když jsou jahody velké, můžeme je rozpůlit. Nejlepší je druhý den.
Fotky receptu Letní jahodový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!