Postup přípravy receptu Levné briošky:
Mouku prosejeme do mísy se solí a cukrem. Z části cukru a vlahého mléka, z rozdrobeného droždí a trošky mouky připravíme řídký kvásek, který dáme na 15 min. vykynout na teplé místo. Vykynutý kvásek nalijeme do mísy, ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, přilijeme vlahý tuk, řádně vypracujeme tak aby těsto bylo vláčné. Z vypracovaného těsta tvoříme malé kulaté briošky, které klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech . Na plechu je potřeme rozšlehaným bílkem a sypeme kmínem nebo mákem. Briošky pečme zprudka do zlatové barvy v předem vyhřáté troubě na 250°C, cca 10 až 15 min. Když děláte briošky větší pečte déle. Z předepsaných surovin vyrobíte 8 až 10 kusů, záleží na velikosti.
Briošky podáváme k čaji nebo kávě.
Přeji dobrou chuť.