Postup přípravy receptu Libečková vepřová kotleta:
Nejprve si připravíme nádivku z 15 dkg žampionů, 1 ks cibule, 6 vajec a 1 snítky libečku. Nádivku pak na trošce oleje zpěníme a přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, očištěné pokrájené houby, podusíme, osolíme, opepříme, přidáme posekanou snítku libečku, vejce a mícháme do sražení. Odstavíme a necháme vychladit.
Plátky masa z boku nařízneme a utvoříme si kapsy. Do každé kapsy vložíme 2 plátky šunkového salámu, mezi ně vložíme nádivku a do nádivky vmáčkneme špalíček tvrdého sýru. Spíchneme párátkem či jehlou. Takto naplníme všechny připravené kapsy, na povrchu posypeme grilovacím kořením, na rozpáleném oleji orestované kapsy vkládáme do pekáče, na jeho dno jsme vložili pokrájenou anglickou slaninu, na plátky pokrájenou cibuli a hranolky červené papriky. Mezi maso vložíme snítky libečku, zalejeme smetanou, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě 180°C - 200°C zhruba 40 minut, poté odkryjeme přelijeme výpekem a necháme 10 minut dodělat zezlátlý povrch.