250 g hladké mouky
| 1 kypřicí prášek
| 1 vanilkový puding
| 250 g moučkového cukru
| 2 vanilkové cukry
| 3 lžíce rumu
| 1 strouhaná kůra z limetky
| 4 vejce
| 250 g rozpuštěného vlažného másla
| Poleva:
| šťáva a kůra ze 3 limetek
| 200 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu Limetkové čtyřhránky:
Mouku smícháme s kypřícím práškem a pudingem a přesejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, limetovou kůru, vejce, máslo. Přísady zpracujeme ručním šlehačem na hladké těsto.
Těsto vlijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu a uhladíme. Dáme péci do předehřáté trouby tak na 170 stupňů a pečeme půl hodiny.
Po upečení necháme vychladnout.
Poleva:
Limetky důkladně omyjeme a usušíme. Nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Tu smícháme s cukrem na hustou polevu. Nakonec přimícháme kůru a potřeme moučník. Necháme tak 1 hodinu ztuhnout v chladu a potom krájíme na šikmé řezy.
Fotky receptu Limetkové čtyřhránky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!