Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Limetkové kuře s koriandrem:
1 kuře o váze asi 1,6 kg
| NA MARINÁDU
| 3 stroužky česneku
| 2 lžíce celého černého pepře
| šťáva ze 2 limet a skrojky z 1 limety k podávání
| 1 svazek čerstvého koriandru (pár snítek si nechte na ozdobu, zbytek nasekejte najemno)
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Limetkové kuře s koriandrem:
1. Upravte kuře naplocho. Nůžkami na drůbež nejprve odstřihněte celou páteř, pak kuře položte prsíčky nahoru na prkénko a tlakem dlaní stlačte a zploštěte. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy – prsíčka nařízněte třikrát, stehýnka stačí dvakrát.
2. V hmoždíři rozetřete pepř s česnekem na pastu. Smíchejte ji s limetovou šťávou a nasekaným koriandrem. Kuře vložte do mísy, zalijte marinádou a důkladně ji vmasírujte do kůže a do zářezů. Překryjte fólií a nechte v chladu uležet aspoň dvě hodiny, lépe přes noc.
3. Kuře položte kůží nahoru na rozehřátý gril a lehce osolte. Zkuste odolat pokušení do masa píchat a obracet ho, a dvacet pět minut na něj nesahejte. Po uplynutí této doby bude maso hotové, vy ho však ještě obraťte a deset minut grilujte i z druhé strany, aby se kůže opekla krásně dokřupava. Hotové kuře pak položte na prkénko a nechte deset minut odpočinout.
4. Rozdělte kuře buď na tradiční porce, nebo ho sekáčkem rozsekněte napříč na přibližně stejné kousky. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a se skrojky limety.
Fotky receptu Limetkové kuře s koriandrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!