4 ks línů
| 2 lžíce pepře
| 2 lžíce soli
| 100 ml oleje
| 1 ks citron, pomeranč, svazek mladé petržeky, lístek bobkového listu
| 600 g syrových brambor ve slupce
| 100 g anglické slaniny
| 2 lžíce hladké mouky
| 200 ml vývaru
Postup přípravy receptu Lín na pepři:
Ryby vykucháme a dobře očistíme. Omyjeme je a pak je důkladně prosolíme, potřeme prolisovaným česnekem a opepříme. Opatrně a pečlivě je ze všech stran obalíme v hladké mouce. Připravené líny vložíme do zapékací mísy vytřené olejem. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibulku nasekáme a anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky. Ryby obložíme bramborami, cibulkou a anglickou slaninou. Podlijeme je ve Knorr vývarem a na povrchu rozložíme bobkový list. Vložíme do trouby a pečeme při 180 stupních asi 30-40 min. Během pečení ryby přeléváme výpekem. Lín na pepři se podává s pečenými bramborami a zdobíme citronem, pomerančem a čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Lín na pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!