Postup přípravy receptu Linecký dort Aenne Burda:
Mouku prosít na vál, vyhloubit důlek. Máslo nakrájet na malé kousky, navršit kolem důlku a zasypat cukrem. Mandle, oříšky, koření a kakao vsypat do důlku a vyklepnout vejce. Všechny přísady zapracovat velkým nožem do mouky. Povrch pokapat alkoholem, uhníst hladké těsto, vytvarovat 2 stejně velké bochánky, zabalit do fólie a nejméně na hodinu uložit do chladničky.
Každý bochánek rozdělit na 1/3 a 2/3. Menší část uložit zpět do chladna. Větší část vyválet na pomoučeném vále do kulaté placky a vyložit jí formu. Obě želé smíchat a polovinu natřít na těsto. Zbylou 1/3 těsta rozválet a formičkou vykrájet lístečky. Ozdobit dort (na fotografii jsou vždy ze 4 lupínků poskládané kytky, které na sebe navazují - jako do hvězdiček - a z překrývajících se za sebou jdoucích lupínků je utvořený okolek. Nevím, zda jsem to popsala dostatečně názorně...?)
Žloutek rozšlehat s lžičkou vody a potřít lístečky z těsta. Péci 60-65 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Stejně udělat i druhý dort. Před podáváním nechat aspoň 3 dny uležet. Na chladném místě prý vydrží až 3 týdny. Pokud ho asi nikdo neobjeví :-)))