Použité suroviny receptu Listové paštičky s vejcem a žampiony:
500 g list. těsta
| sůl
| 60 g šlehačky
| 20 g másla
| 2 cibule
| 4 vejce
| 10 snítek petrželky
| pepř
| 40 g mouky hl.
| 350 g žampiónů
| na potření
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Listové paštičky s vejcem a žampiony:
Vejce vaříme 10 minut. Zchladíme je a oloupeme. Petržel nasekáme na jemno. Očistíme žampiony. Pak je nasekáme na hrubo. Cibuli nakrájenou nadrobno necháme zesklovatět na másle po dobu asi 5 minut. Přidáme žampiony, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Osmahneme na prudkém ohni asi 6 minut. Žampiony zalijeme smetanou a dusíme, dokud směs nezhoustne. Přidáme nasekanou petrželku a necháme směs zchladnout.
Těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm. Vykrojíme z něj 4 kolečka o průměru asi 10 cm a 4 o průměru 14 cm. Na menší kolečka navršíme připravenou nádivku tak, aby po obvodu zůstal okraj bez nádivky. Doprostřed dáme vejce, okraje potřeme vodou. Vejce překryjeme kolečkem těsta o větším průměru a přitiskneme okraje k sobě. Přebytečné těsto odkrojíme rádýlkem. Paštičky potřeme ušlehaným vejcem a poklademe je ozdůbkami vykrájenými ze zbylého těsta.
Paštičky rozložíme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Fotky receptu Listové paštičky s vejcem a žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!