Postup přípravy receptu Listový štrůdl s jablky a ruměnkami:
Vyválíme si plát listového těsta, vždy si dám zleva do prava širší stranu těsta a válím odshora dolu na délku, šířku nechám event. trochu rozšířím. Poukládám tak v rozmezí 2-3 cm nebo klidně vedle sebe piškoty, na ně dám jablíčka, pocukruji a dám vše co chci a na to nasypu strouhané perníky Opavia Ruměnky (stačí, když dáte nastrouhané jen ty ruměnky a trošku cukru dle kyselosti jablíček), zabalím. Vždy udělám 3 záviny z toho. Když si chci vyhrát a udělat dětem radost, tak si to nakrájím na čtverce a dělám z toho měšce (nezaložit jako šáteček, ale dát do měšce - je důležité potřít vajíčkem těsto tam, kde se bude spojovat, jinak by se vám při pečení rozbalilo). Samozřejmě i závin na konci protřu vajíčkem, aby se "neodlepil", pokapu vodou a do trouby dám plechový hrnek s vodou a dám to na 230-250 °C dokud nezčervená cca 10 minut. Pak jen pocukrujeme.
Je to strašně jednoduché a s těmi ruměnkami velice chutné, dodají tomu báječnou chuť.