Postup přípravy receptu Listový závin bez překládání:
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto, až se nechytá okrajů. Dáme asi na hodinu do chladu, delší doba nevadí. Pak rozválíme, plníme jablky promíchanými se skořicovým cukrem a v zimě i pokapané citronovou šťávou pro zlepšení chuti. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě asi 35 min při 180 °C. Troubu zpočátku neotevíráme a asi po 15 min. zmírníme na 150 °C (horkovzduch).
Těsto je bez cukru, proto můžeme péct i s jinými, případně i slanými náplněmi. Z obrázku je patrné, že i u závinu můžeme zapojit fantazii a nemusíme vždy péct jen jako nudný rukáv.
bez překládání. Na obrázku je závin zatočený jako roláda. Jaký v tom je rozdíl ? Snad jen v tom, že je menší povrch křupavého těsta. Já radši dělám závin přeložený než zabalený. Vy dáváte 2 placky na sebe. Nebo jak?. V receptu není nic napsáno.