na ozdobu: kmín
| na potření:
| 1 ks vejce
| nádivka:
| 200 g uzenina
| 200 g tvrdý sýr
| 200 g kysané zelí
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| těsto:
| 1 balíček listové těsto
Postup přípravy receptu Listový závin na slano:
Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 150 °C. Z kysaného zelí vymačkáme "šťávu". Plech vymažeme a vysypeme hladkou moukou.
Listové těsto vyválíme na placku a přeložíme ji na plech. Listové těsto poklademe zbytky uzeniny, sýrů a kdo má rád, přidá pikantní koření, ale stačí obyčejný pepř a trocha grilovacího koření. Uzeninu se sýrem poklademe zelím a placku stočíme do úhledné nohavice. Vejce rozšleháme a mašlovačkou potřeme nohavici. Kdo má rád, posype závin drceným nebo celým kmínem.
Plech s listovým závin vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut, než nohavice dostane pečlivým potíráním pěknou zlatou barvu.
Listový závin na slano podáváme teplý nebo naopak studený.
Fotky receptu Listový závin na slano:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!