100 g másla
| 180 g cukru
| 80 g hnědého cukru
| 130 g tmavé čokolády
| 1 lžíci javorového sirupu
| 2 vejce
| 1 lžičku čokoládové nebo vanilkové příchuti
| 100 g hladké mouky
| 2 lžíce kakaa
| 1/2 lžičky pr. do pečiva
Postup přípravy receptu Litý čokoládový moučník:
Čtvercovou formu vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Máslo, oba druhy cukru, čokoládu a javorový sirup mírně zahřívejte za stálého míchání v rendlíku, až získáte hladkou hmotu. Odstavte a nechte vychladnout. V misce smíchejte vejce a čokoládovou příchuť. Vmíchejte vychladlou čokoládovou hmotu. Mouku, kakaový prášek a kypřicí prášek prosejte do mísy a zlehka přidejte do těsta. Naplňte jím formu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Na povrchu vznikne pevná kůrka a těsto se začne odtahovat od stěn formy. Moučník nechte vychladnout, nakrájejte ho na porce, posypejte cukrem moučkou a ozdobte kousky ovoce.