Použité suroviny receptu Lívance s borůvkovou omáčkou:
Těsto:
| 1/2 kostky droždí (20 g)
| 375 g hladké mouky
| 625 ml mléka
| 20 g cukru
| 1 vejce
| špetka soli
| sádlo nebo olej na pečení
| Borůvková omáčka:
| 100 g borůvek
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce citrónové šťávy
| půl lžičky bramborové škrobové moučky
| hrozny na ozdobu
| strouhaný tvaroh
Postup přípravy receptu Lívance s borůvkovou omáčkou:
Uvedené suroviny vystačí na 18 porcí.
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova.
Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Borůvková omáčka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.
Fotky receptu Lívance s borůvkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!