Použité suroviny receptu Lívanečky s lososovým kaviárem:
200 g hladké mouky
| 2 vejce
| 300 ml mléka
| 20 g droždí
| 10 g cukru
| tuk na smažení
| 200 ml hustší zakysané smetany
| 1 sklenička kaviáru z lososa
| kousek másla
Postup přípravy receptu Lívanečky s lososovým kaviárem:
V míse smícháme část vlažného mléka s droždím, cukrem a lžící mouky. Pak mísu postavíme na teplé místo a necháme vykynout. K vykynutému těstu přidáme zbytek vlažného mléka, žloutky, špetku soli a mouku a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 45 minut vykynout.
Vykynuté těsto vždy nalijeme menší naběračkou do vymazaného lívanečníku a lívance smažíme z obou stran dozlatova. Pokapeme je roztaveným máslem, doplníme zakysanou smetanou a kaviárem a podáváme.
Fotky receptu Lívanečky s lososovým kaviárem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!