Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos po vlámsku:
4 porce lososa
| 1 lžíce rybího koření
| 1/2 lžičky drceného červeného pepře
| 4 lžíce olivového oleje
| 50 ml bílého vína
| 200 nl smetany
| 1 snítka bazalky
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Losos po vlámsku:
1. Filety z lososa očištěte, opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Potom je posypte rybím kořením a drceným pepřem. Na pánvi rozpalte olivový olej a lososa ze všech stran asi 10 minut opékejte.
2. Na pánev s výpekem nalijte bílé víno a krátce povařte. Přilijte smetanu a společně nechte prohřát, dokud omáčka nezíská hustou konzistenci.
3. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte do omáčky. Nakonec ji podle chuti okořeňte mletým pepřem, osolte a už jen krátce prohřejte.
4. Lososa rozdělte na talíře a přelijte bazalkovou omáčkou. Dozdobte listy salátu a bazalkovými lístky.
Fotky receptu Losos po vlámsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!