Postup přípravy receptu Losos s bylinkovou omáčkou:
Troubu rozehřejeme na 200 C. Listové těsto důkladně rozválíme a rozkrájíme na obdélníky o velikosti 10x6 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova.
Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Pak vodu slijeme, brokolici krátce namočíme do ledové vody a necháme okapat.
Lososa očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme ho na steaky, osolíme, posypeme bílým pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky opečeme z každé strany přibližně 5 minut. Opečeného lososa přendáme na mísu a udržujeme na teple. Do výpeku nasypeme nadrobno nasekané bylinky, přilijeme kysanou smetanu, osolíme, promícháme a společně provaříme.
Brokolici ještě krátce prohřejeme třeba na pařáčku. Na talíře rozdělíme obdélníky z listového těsta, přidáme lososa, vařenou teplou brokolici a vše doplníme bylinkovou omáčkou.
Hotového lososa s bylinkovou omáčkou můžeme podávat bez přílohy, jako předkrm nebo s různě upravenými bramborami.