500 g filet z lososa nebo bílé ryby
| 100 g celeru
| 1 ks cibule
| 500 ml vývaru
| citr.tráva
| 1 střik tabasca
| 500 g rajčat
| sůl
| pepř
| 1 lžíce másla
| 1-2 lžíce limetkové št'ávy
| 1 ks velká cuketa
Postup přípravy receptu Losos v rajčatovém sugo:
Oloupeme celer a cibuli, nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Najemno nakrájíme citr.trávu a přidáme do vývaru. Rajčata přelijeme horkou vodou, zchladíme, oloupeme a nakrájíme. Přidáme do hrnce a ohřejeme. Osolíme a opepříme. Ryby nakrájíme a pokapeme limetkovou šťávou. Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Sugo přivedeme k varu, vložíme do něj cuketu a lososa a vypneme plotnu. Necháme odstát pod pokličkou 10 minut. Nakonec lososa v rajčatové sugo okořeníme tabascem.
Fotky receptu Losos v rajčatovém sugo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!