Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Luxemburgské dršťky:
1 kg drštěk
| cibule
| hřebíček
| 1/2 pórku
| 2 vejce
| 3 lžíce mouky
| 200 g strouhanky
| 100 g másla
| 100 g slaniny
| 2 šalotky
| konzerva steril. rajčat
| 4 kyselé okurky
| 250 ml mléka
| 100 ml vína
| 1/2 celeru
| tymián, bobkový list, zelená petrželka, sůl, pepř
| olej
| maggi hovězí bujon
| magg bramborová kaše
| maggi bylinky bazalka a tymián
Postup přípravy receptu Luxemburgské dršťky:
Orestujeme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme nakrájenou mrkev, cibuli a celer. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem a kostkou MAGGI Bylinky bazalka a tymián.
Zalijeme obojím vínem, přidáme rajčata, MAGGI Sypký hovězí bujón a necháme zredukovat, až omáčka zhoustne. Nakonec přidáme do omáčky nakrájené okurky, zašleháme dovnitř máslo, osolíme a opepříme.
Předvařené dršťky nakrájíme na kosodélníky. Obalíme je v mouce, žloutku a strouhance a osmažíme je dozlatova.
Na každý talíř položíme dva kousky drštek, trochu MAGGI bramborové kaše, kterou si připravíme podle návodu a velkou lžíci omáčky.
Ozdobíme zelenou petrželkou, osmaženou na másle.
Náš tip: Tradiční luxemburgský pokrm zvaný Kuddelfleck z restaurace Léa Lister. Šéfkuchařka Ĺéa Lister je držitelkou nejvyššího gastronomického vyznamenání Bocuse d´Or z francouzkého města Lyons, které obdržela od samotného Paul Bocuse.
Fotky receptu Luxemburgské dršťky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!