Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 05.02. 2025
Dnes má svátek Dobromila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maďarská loupežnická polévka

fotka Maďarská loupežnická polévka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Maďarská loupežnická polévka:

1 litr vývaru z 500 g/ litr kostí  | 1 mrkev, jemně nasekaná  | 2 petržele, jemně nasekané  | 1 klínek celeru, nasekaný  | 1 lžíce sádla  | 1 vrchovatá lžíce mouky  | 100 ml kyselé smetany  | 1 žloutek  | 1 lžička tymiánu  |  pepř a sůl  | Na masové knedlíčky:  | 250 g mletého vepřového masa  | 4 velké brambory,uvařené ve slupce  | 3 lžíce mouky  | 2 lžíce sádla  | 1 vejce  | 1 malá cibule, nasekaná  |  pepř a sůl

Postup přípravy receptu Maďarská loupežnická polévka:

Nakrájenou zeleninu osmahneme zvolna na sádle. Zasypeme moukou a přidáme tymián a zalijeme vývarem. Okořeníme podle chuti a necháme vařit pod pokličkou asi tak hodinu. Mezitím připravíme knedlíčky.
Příprava masových knedlíčků:
Rozmačkáme oloupané uvařené brambory, rozhněteme je ze sádlem, moukou, vajíčkem a solí. Vymícháme těsto, které rozválíme na dobře pomoučené desce na čtvercový plát o tloušťce asi 1/2 centimetru. Plát pak rozdělíme nožem na 6 dílů. Maso orestujeme dohněda na sádle, okořeníme solí a pepřem. Pak pomocí lžíce poklademe masovou směs na střed koleček z těsta, rohy přehneme a vytvoříme knedlíčky. Ujistíme se, zda je masová náplň v těstě dobře uzavřená. Knedlíčky vhazujeme jeden po druhém do vroucí polévky. Vaříme je dokud nevyplavou na hladinu (což trvá to asi 20 minut). Než je vyjmeme, tak jeden raději rozpůlíme, abychom měli jistotu, že jsou již dostatečně uvařené. Nakonec smícháme kyselou smetanu s rozkvedlaným žloutkem a nalijeme směs do servírovací mísy s polovinou polévky. Pak do mísy ponoříme knedlíčky a konečně přelijeme zbytkem polévky.


Fotky receptu Maďarská loupežnická polévka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Maďarská loupežnická polévka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !