Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Maďarská loupežnická polévka:
1 litr vývaru z 500 g/ litr kostí
| 1 mrkev, jemně nasekaná
| 2 petržele, jemně nasekané
| 1 klínek celeru, nasekaný
| 1 lžíce sádla
| 1 vrchovatá lžíce mouky
| 100 ml kyselé smetany
| 1 žloutek
| 1 lžička tymiánu
| pepř a sůl
| Na masové knedlíčky:
| 250 g mletého vepřového masa
| 4 velké brambory,uvařené ve slupce
| 3 lžíce mouky
| 2 lžíce sádla
| 1 vejce
| 1 malá cibule, nasekaná
| pepř a sůl
Postup přípravy receptu Maďarská loupežnická polévka:
Nakrájenou zeleninu osmahneme zvolna na sádle. Zasypeme moukou a přidáme tymián a zalijeme vývarem. Okořeníme podle chuti a necháme vařit pod pokličkou asi tak hodinu. Mezitím připravíme knedlíčky.
Příprava masových knedlíčků:
Rozmačkáme oloupané uvařené brambory, rozhněteme je ze sádlem, moukou, vajíčkem a solí. Vymícháme těsto, které rozválíme na dobře pomoučené desce na čtvercový plát o tloušťce asi 1/2 centimetru. Plát pak rozdělíme nožem na 6 dílů. Maso orestujeme dohněda na sádle, okořeníme solí a pepřem. Pak pomocí lžíce poklademe masovou směs na střed koleček z těsta, rohy přehneme a vytvoříme knedlíčky. Ujistíme se, zda je masová náplň v těstě dobře uzavřená. Knedlíčky vhazujeme jeden po druhém do vroucí polévky. Vaříme je dokud nevyplavou na hladinu (což trvá to asi 20 minut). Než je vyjmeme, tak jeden raději rozpůlíme, abychom měli jistotu, že jsou již dostatečně uvařené. Nakonec smícháme kyselou smetanu s rozkvedlaným žloutkem a nalijeme směs do servírovací mísy s polovinou polévky. Pak do mísy ponoříme knedlíčky a konečně přelijeme zbytkem polévky.
Fotky receptu Maďarská loupežnická polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!