1400 g kuře (nebo dva menší kuřata)
| 100 g houby
| 150 g kuřecí játra
| 100 g máslo
| 20 g sůl
| 3 g mletý pepř
| 30 g petrželka
| 4 ks houska
| 2 dl mléko
| 4 ks vejce
| 1 g majoránka
| 200 g slanina
| 5 cl olej
Postup přípravy receptu Maďarské nadívané kuře:
Houby omýt a pokrájet na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí játra a oboje osmahnout v polovině množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat. Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete. Takto připravená kuřata položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté troubě asi 160° C.
Fotky receptu Maďarské nadívané kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!