Postup přípravy receptu Maďarský guláš s bramborem :
Maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole zpěníme na rozehřátém sádle na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme, až se maso na povrchu zatáhne. Pak ho opékáme ještě bez podlití na mírnějším ohni, dokud se šťáva nevydusí. Guláš pak bude mít krásnou barvu. Osolíme, odstavíme z ohně a vmícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přidáme rajčatový protlak a podlijeme trochou teplé vody, max. do půlky výšky masa, aby se maso dusilo, ale nevařilo. Vrátíme na oheň a pod pokličkou dusíme doměkka. Podléváme pouze tehdy, když se voda vydusí a hrozí připálení. Když je maso téměř měkké, tak přidáme na kostky nakrájené brambory, papriky a rajčata a dodusíme pod poklicí doměkka (asi 20 min). Nakonec guláš dochutíme solí, pepřem a podáváme nejlépe s chlebem.