Použité suroviny receptu Maková roláda se šlehačkou :
4 vejce
| 150 g cukru
| citron
| 75 g pol. mouky
| 75 g solamlu
| 1 lžička prášku do pečiva
| 1 kg třešní
| 1 vanilkový cukr
| 400 ml mléka
| 75 g mletého máku
| 200 ml smetany
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Maková roláda se šlehačkou :
Oddělíme žloutky od bílků. Nastrouháme kůru z citrónu. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva. Bílky a 80 g cukru vyšleháme dotuha, zašleháme žloutky a přidáme kůru a mouku.
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, rozetřeme na něj těsto a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 12 minut. Piškot ihned vyklopíme na navlhčenou utěrku, srolujeme a necháme vychladnout.
Třešně vypeckujeme a necháme okapat. Pudinkový prášek smícháme s 5 lžícemi mléka a 2 lžícemi cukru. Zbylé mléko a mák přivedeme k varu, vmícháme pudink a krátce povaříme. Rozetřeme na piškot, obložíme třešněmi a posypeme zbylým cukrem. Piškot srolujeme a přikrytý necháme 2 hodiny na chladném místě.
Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha. Roládu posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme šlehačkou a třešněmi a nakrájíme.
Fotky receptu Maková roláda se šlehačkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!