Použité suroviny receptu Makovo-hrušková bábovka :
4 vejce
| 150 g kompotovaných hrušek
| 1 vanilkový cukr
| 200 g moučkového cukru
| 100 ml mléka
| 150 ml oleje
| 200 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 50 g celého máku
| 50 g kandovaného ovoce
| tuk a hrubá mouka na bábovkovou formu
| moučkový cukr na posypání hotové bábovky
Postup přípravy receptu Makovo-hrušková bábovka :
Nejdřív oddělíme žloutky od bílků a kompotované hrušky necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Žloutky vyšleháme s vanilkovým a polovinou moučkového cukru do pěny. Pak přidáme mléko, olej a promícháme. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh a obě hmoty spojíme. Po smíchání vmícháme celý mák, prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, nakrájené hrušky a kandované ovoce.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Hotové těsto naplníme do formy a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě při 150°C asi 50 minut.Upečenou bábovku necháme ve formě krátce zchladnout a pak ji opatrně vyklopíme - můžeme dát na horní část mokrou, studenou utěrku a tím napomůžeme vyklopení a bábovka tak povolí. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem a můžeme ještě navrch ozdobit kandovaným ovocem pro oko.
Fotky receptu Makovo-hrušková bábovka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!