Postup přípravy receptu Makový hřích:
Těsto: tvaroh, mléko, olej, cukry a sůl pomícháme a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Rozválíme ho a položíme na plech vymazaný tukem.
Náplň: mák nasypeme do 1/2 litru vody, přivedeme k varu a potom už jen prohříváme, dokud nevznikne hmota. Mezitím z pudinků, krupice, cukru a mléka uvaříme hustou kaši, vmícháme do ní makovou hmotu a kdo chce může ještě přidat 100 g rozinek. Necháme důkladně vychladnout a polovinu hmoty natřeme na těsto. Do zbytku hmoty vmícháme 2 žloutky a sníh ze 2 bílků. Natřeme na první vrstvu máku. Plech vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme půl hodiny.
Fakt je, že se spotřebuje hodně nádobí, ale když prostě dostanu chuť na mák, tak to překousnu :o) Výhodou je, že koláč není suchý, jako ostatní makové buchty. Ale pokud se nesní, třetí den ho už radši dávám do ledničky - pudink by nedělal dobrotu.