Vložil: | Veronik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Makrobiotický borůvkový koláč:
2 hrnky vařených jáhel
| 2 hrnky ovesných vloček
| 1 hrnek vody
| 1 šálek rozinek
| celozrnná mouka
| 1 lžíce oleje
| 2 hrnky borůvek (jahod nebo malin)2 hrnky
| 1 hrnek mišutky
| 1 šálek kokosu
| 2 lžíce sojového, ovesného nebo kukuřičného mléka
| 1 lžíce oleje
| 2 lžíce sušeného ječmenného sladu
| trochu vody
Postup přípravy receptu Makrobiotický borůvkový koláč:
Rozinky povaříme ve vodě. Jáhly, vločky a vývar z rozinek smícháme a necháme odležet alespoň hodinu. Přidáme olej a mouku (pokud je třeba na zahuštění). Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na olejem vymaštěný plech a poklademe borůvkami, smíchanými s rozinkami. Posypeme drobenkou a pečeme v dobře vyhřáté troubě do zrůžovění.
Drobenka: Suché přísady smícháme v misce a přidáme olej. Směs lehce pokropíme vodou a promneme prsty. Když drobenka trochu zvlhne, je ještě sypká a netvoří hrudky, je připravená k sypání. Drobenku vezmeme mezi tři prsty, stiskneme přeneseme na koláč.
Fotky receptu Makrobiotický borůvkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!