500 g mouky
| 1 kostka droždí
| 1 lžička cukru
| 6 lžic margarínu
| dle chuti: sůl a pepř
| 750 g červené cibule
| 2 stroužky česneku
| 4 lžičky olivov. oleje
| 160 ml zakys. smetany
| 200 g balkánského sýra nebo fety
| 1 lžíce tymiánových lístků
Postup přípravy receptu Malé cibulové koláče:
1. Mouku prosijeme do mísy a vymáčkneme v ní důlek. Nadrobíme do něj droždí, smícháme se 6 lžícemi vlažné vody a necháme asi 20 min. kynout.
2. Přidáme 200 ml vody, cukr, 2 lžíce margarínu a 1 lžičku soli a uhněteme těsto. Necháme 30 min. kynout.
3. Cibuli nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a najemno posekáme. Troubu předehřejeme na 225 °C.
4. Bereme po 2 lžících těsto, rozválíme do kulaté placky a potřeme olejem. Navrch rozdělíme cibuli, pokapeme jí 1 lžící zakysané smetany a posypeme rozdrobeným sýrem a tymiánem. Pečeme přibližně 20 minut.
Fotky receptu Malé cibulové koláče:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!