Použité suroviny receptu Malinová pěna se želatinou:
300 g zmrazených malin
| šťáva a kůra z 1 citronu
| 150 g cukru
| 4 lístky bílé želatiny
| 3 vejce
| 1 sáček vanilkového cukru
| lístky čokolády k nazdobení
Postup přípravy receptu Malinová pěna se želatinou:
Maliny dáme do mísy společně s citronovou šťávou a 75 g cukru. Rozmraženou ovocnou směs rozšleháme. Želatinu dáme změknout do studené vody. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru ušleháme do pěny. Přidáme malinový protlak. Želatinu vymačkáme a při mírné teplotě ji rozpustíme. Přidáme do ní nejprve 2 lžíce malinové směsi, pak zbytek. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do tuhnoucího malinového krému. Naplníme do misek, dáme vychladit a podáváme zdobené zbylými malinami a čokoládovými lupínky.
Fotky receptu Malinová pěna se želatinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!