2 balení cukrářských piškotů
| 2 plechovky mandarinkového kompotu
| 0,5 l vody
| 2 kelímky zakysané smetany (co možná nejtužší)
| 2 kelímky šlehačky na šlehání
| 1 sáček vanilkového pudinku
Postup přípravy receptu Mandarinková šlehačka:
Šlehačku dáme na 5 minut do mrazáku a pak vyšleháme do tuhé šlehačky. Poté do ní přidáme zakysané smetany (ovšem po troškách, aby byla stále tuhá) a mandarinkové kompoty - pouze ovoce bez šťávy. Do mísy srovnáme cukrářské piškoty a na ně rozetřeme vzniklou směs. Poté slijeme šťávu z kompotů a vodu a dáme vařit. Těsně před bodem varu přisypeme vanilkový kompot a vaříme dokud nám nezbyde krémové želé. Celou dobu je nutné při vaření míchat! Ještě teplé polejeme šlehačkovou směs a rozetřeme - toto část musíme udělat rychle jinak se šlehačka začne rozpouštět. Vše dáme zchladit a podáváme až je vše ztuhlé - je dobré ozdobit ještě ořechy či kokosem. Dobrou chuť!
Fotky receptu Mandarinková šlehačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!