Postup přípravy receptu Mandarinkový tunel:
Vejce, cukr, vanilkový cukr, šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu.
Mouku smícháme s práškem do pečiva i kakaem a směs zapracujeme do pěny. Vymícháme hladké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 200 °C. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku. Z vychladlého korpusu sundáme opatrně pečící papír a rozkrojíme ho v poměru 2:1.
Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií a vložíme širší pruh.
Smetanu vyšleháme se třemi oloupanými a na kousky nakrájenými mandarinkami do tuha. Dužinu ze zbylých tří mandarinek rozmixujeme se šťávou i kůrou. Přidáme želatinu (připravenou podle návodu na balíčku) a po zchlazení i tuhou šlehačku.
Tímto krémem naplníme formu s korpusem a přiklopíme malým pruhem upečeného těsta. Dáme chladit do chladničky alespoň na 3 hodiny.
Mandarinkový tunel vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme dozdobit pusinkami ze šlehačky.