Použité suroviny receptu Mandlová bábovka s makronkovou náplní:
250 g měkké Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
| 250 g moučkového cukru
| 1 balení vanilkový cukr
| 5 ks vajec
| 200 g nastrouhaných mandlí
| 5 ml rumu
| 300 g hladké mouky
| 1 balení vanilkový puding
| 125 ml mléka
| 1 balení kypřící prášek
| 50 g nastrouhané čokolády
| 1 balení tmavá poleva
Postup přípravy receptu Mandlová bábovka s makronkovou náplní:
Ramu s moučkovým cukrem a vanilínovým cukrem utřeme do pěny. Postupně zapracujeme 2 vejce, 3 žloutky a rum. Smícháme mouku, puding a kypřící prášek do pečiva a střídavě s mlékem zašleháme do vaječné pěny. Čtvrtinu těsta vylijeme do velké bábovkové formy vymazané tuhým tukem a vysypané hrubou moukou. Po celém obvodu utvoříme v těstě stěrkou žlábek.
Příprava makronkové náplně: Ze 3 bílků ušleháme sníh, postupně přidáváme cukr a ušleháme dotuha. Lehce vmícháme rum, mandle a čokoládu. Polovinu náplně dáme do žlábku na těsto a povrch zarovnáme dohladka. Nalijeme necelou druhou polovinu zbylého těsta a opět uděláme žlábek. Do něj nalijeme zbylou polovinu makronkové náplně a urovnáme dohladka. Zakryjeme zbylým těstem, uhladíme a dáme péci. Pečeme 60 - 65 minut.
Po upečení necháme bábovku asi 15 minut zchladnout ve formě a poté vyklopíme na mřížku. Necháme zcela vychladnout. Polevu rozpustíme dle návodu a bábovku polijeme. Na ještě teplou polevu nasypeme opražené mandle. Po vychladnutí polevy se může Mandlová bábovka s makronkovou náplní servírovat.
Fotky receptu Mandlová bábovka s makronkovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!