150 g másla
| 1 vejce
| 80 g třtinového cukru
| 200 g hladné mouky
| 50 g másla
| 50 g třtinového cukru
| 100 g mandlí nasekaných nadrobno
| 370 g slazené kondenzované mléko
Postup přípravy receptu Mandlové toffee:
Změklé máslo ušleháme s vejcem a cukrem do pěny. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Zapékací mísu (středně velkou) vymažeme máslem, těsto rozprostřeme do formy, propícháme vidličkou a dáme asi na 20 minut do na 170 °C rozehřáté trouby.
Potom rozpustíme máslo, přidáme cukr a salko a za stálého míchání vaříme minimálně tři minuty. Potom přidáme nasekané mandle, hmotu natřeme na těsto a necháme ještě asi dvacet minut péci při stejné teplotě.
Fotky receptu Mandlové toffee:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!