25 g mandlových plátků
| 1 lžíce mléka na potření
| těsto
| 75 g mandlových lupínků
| 1/2 lžičky soli
| 3/4 bal. suchého droždí
| 1 lžíce cukru
| 30 g másla
| 1/2 kg polohr. mouky
| 275 ml mléka
Postup přípravy receptu Mandlový chléb:
Do vlažného mléka rozmícháme cukr a droždí. Přidáme prosátou osolenou mouku, máslo, mandlové lupínky a zpracujeme do těsta. Po důkladném prohnětení necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto vytvarujeme do bochníku, nebo dáme do chlebové formy. Potřeme mlékem a posypeme zbylými mandlovými plátky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližne 55 minut.
Pokud chcete světlou kůrku, před pečením zakryjte chléb alobalem.
Fotky receptu Mandlový chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!