Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 133 |
|
|
Použité suroviny receptu Mandlový rýžový pudink s višňovou omáčkou:
0,5 hrnku rýže
| 3,5 hrnku mléka
| 1,5 hrnku šlehačky
| 0,5 lžičky vanilk. aroma
| 3 lžíce cukru
| ¾ hrnku spařených mandlí
| 1 lžíce toast. mandlí
| omáčka
| 500 g višň. kompotu
| 1 lžíce maizeny /kukuřič. škrob/
| voda
Postup přípravy receptu Mandlový rýžový pudink s višňovou omáčkou:
Do hrnce dáme mléko s rýží, špetku soli a asi 25 minut vaříme doměkka. Pak necháme rýži vychladnout. V jiné míse ušleháme šlehačku, vmícháme do ní vanilkový extrakt, cukr a nakonec drobně nasekané spařené mandle. Směs smícháme s vychladlou rýží a rozdělíme do misek. Posypeme toastovanými a na plátky nakrájenými mandlemi a necháme v ledničce asi 4 hodiny vychladnout. V hrnci prohřejeme višňový kompot, přidáme do něj kukuřičný škrob, který jsme si smíchali s trochou studené vody. Mícháme, až omáčka zhoustne. Můžeme do ní přidat i trochu višňového likéru. Studený rýžový pudink poléváme horkou višňovou omáčkou.
Fotky receptu Mandlový rýžový pudink s višňovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!