2 bílky
| 2 lžičky cukru moučka
| 20 g práškové želatiny
| 400 g mangového kompotu
| 250 ml šlehačky
| 2 ks kandovaného zázvoru
| na ozdobu limetková kůra
| kandovaný zázvor
Postup přípravy receptu Mangová pěna:
Mango i s nálevem dáme do mixéru, přidáme nadrobno nakrájený kandovaný zázvor a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
Ze smetany ušleháme šlehačku, do které důkladně zamícháme mangovou směs.
Želatinu rozpustíme v horké vodě podle návodu, necháme mírně vychladnout a postupně vlijeme do mangové směsi se šlehačkou. Samozřejmě za vydatného míchání. Vzniklou hmotu dáme do mrazničky asi na půl hodinky vychladit.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, osladíme a lžící zamícháme do vychladlé mangové hmoty.
Mangovou pěnu rozdělíme do pohárů, ozdobíme a ihned podáváme. Zdobit můžeme proužky kůry z limetky a také kandovaným zázvorem.
Fotky receptu Mangová pěna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!