4 velká manga
| sůl
| 4 stroužky česneku
| 450 g moučkového cukru
| 2 jablka
| 1 lžíce hořčičného prášku
| 1 lžíce nakrájeného zázvoru
| 600 ml vinného octa z bílého vína
| 1 lžíce kajenského pepře
Postup přípravy receptu Mangové chutney:
Manga oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na nudličky. Česnek rozetřeme a jablka oloupeme a nakrájíme.
Dejte mango do hrnce a posolte. Nechte odstát přes noc. Ráno slijte šťávu a ovoce opláchněte. Přidejte česnek, cukr, jablka, hořčici, zázvor, ocet a kajenský pepř. Dejte na pánev a při mírném ohni vmíchejte postupně cukr. Přiveďte k varu a přidejte manga. Vařte 30 minut dokud chutney nezhoustne. Nalijte do nahřátých sterilizačních sklenic a uzavřete.
Fotky receptu Mangové chutney:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!