Použité suroviny receptu Mangové pyré s makovou polevou:
6 plátků želatiny
| 2 zralá manga
| 1 citrón
| 100 g cukru
| 200 ml polosuchého sektu
| 200 ml mléka
| 200 ml smetany
| 2 vanilkové cukry
| 2 lžíce cukru
| 4 lžíce mletého máku
| 15 g škrobové moučky
Postup přípravy receptu Mangové pyré s makovou polevou:
Želatinu namočíme do studené vody. Manga oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostky, z nichž pomocí kuchyňského robotu připravíme pyré. Citrón omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru najemno nastrouháme a přidáme spolu se šťávou z citrónu do pyré. Přidáme cukr a pomalu vmícháme sekt. Želatinu vymačkáme, dáme do hrnce a za stálého míchání rozpustíme. Tenkým pramínkem vlijeme do pyré a zapracujeme. Mangové pyré rozdělíme do čtyř pohárů a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky.
Škrobovou moučku rozpustíme v pěti lžících mléka. Do hrnce nalijeme mléko a smetanu, přidáme cukr, vanilkový cukr a krátce povaříme. Za stálého míchání vsypeme do mléčné směsi mák a vlijeme rozpuštěný škrob. Opět uvedeme do varu. Hrnec postavíme do studené vody a vychladíme. Takto připravenou polevu rozdělíme na mangové pyré.
Fotky receptu Mangové pyré s makovou polevou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!