370 ml maracujové šťávy
| 40 g moučkového cukru
| 4 plátky průhledné želatiny
| 100 g bílého jogurtu
| 100 g zakysané smetany
| 3 bílky
| 50 g pískového cukru
| 250 g smetany ke šlehání
| 2 maracuje
| 4 lžičky maracujové šťávy na ozdobu
Postup přípravy receptu Maracujový krém:
Maracujový džus promícháme s moučkovým cukrem, želatinu namočíme na 5 minut do studené vody, pak ji dáme do hrnce, kde ji na mírném ohni rozpustíme. Do želatiny napřed zamícháme několik lžic maracujového džusu a teprve postupně rozmícháme i zbytek. Dále přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Bílky s cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Dotuha ušleháme také smetanu a oboje opatrně vmícháme do jogurtového krému. Maracujovým krémem poté naplníme poháry. Plody maracuje rozpůlíme, lžičkou vybereme zrníčka a spolu s dužinou jimi posypeme pohár, který navíc pokapeme 1 lžičkou maracujového džusu. Necháme v lednici vychladit a podáváme.
Fotky receptu Maracujový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!