4 kopečky vanilkové zmrzliny
| 2 velká kyselá jablka
| tuk na vymazání formy
| 2 lžíce moučkového cukru
| 1/4 lžíce mleté skořice
| 2 vejce
| 75g marcipánové hmoty
Postup přípravy receptu Marcipánová jablíčka:
Jablka omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Rozříznutou stranou nahoru jablka vložíme do vymazané nákypové formy a posypeme skořicí. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 15 minut. Mezitím oddělíme žloutky od bílků, rozdrobíme marcipánovou hmotu a utřeme se žloutkem a moučkovým cukrem. Hmotu rozdělíme na jablka a zapékáme v horké troubě při teplotě 200°C cca 10-15 minut. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Fotky receptu Marcipánová jablíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!