150 g cukru písek
| 1 kostka Hery
| 2 celá vejce
| 1 prášek do pečiva
| 1 dcl mléka
| 500 g polohrubé mouky
| 1/2 kg dětské krupičky
| 1 Hera nebo jiný tuk
| 100 g cukru písek
| 1 mandlová tresť
| marmeláda
Postup přípravy receptu Marcipánový koláč:
Všechny přísady smícháme na vále a na pouze vymaštěný plech vyválíme placku. Těsto potřeme kyselou marmaládou (nejlépe z černého rybízu, sladší tak nevyniknou chuťově) a posypeme marcipánovou žmolenkou. Žmolenku vytvoříme z dětské krupičky, Hery, cukru písek a mandlové tresti. Promícháme v misce a nasypeme na marmeládou potřenou placku. Koláč pečeme asi 25 minut při 200 °C. Po vyndání z trouby na horký koláč nalijeme asi 1/2 l mléka a necháme vsáknout. Po vychladnutí koláč ozdobíme čokoládovou polevou.
Fotky receptu Marcipánový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!