Použité suroviny receptu Margot řezy s pudinkem a šlehačkou:
300 g polohrubé mouky
| 3 vejce
| 150 g cukru
| 100 ml oleje
| 200 ml mléka
| 1 prášek do pečiva
| Pudink:
| 0,5 l mléka
| 1 kakaový pudink
| 2 lžíce cukru
| trocha kakaa + nahoru: 100 g Margot (1 smetana) - kdo nechce nemusí
Postup přípravy receptu Margot řezy s pudinkem a šlehačkou:
Suroviny na těsto smícháme a vylejeme na tukem vymazaný a vysypaný plech. Ještě před tím jsme si uvařili pudink. Nesmí být horký, ale ani vychladlý - nešel by nalít na těsto!!! Teplý pudink vylejeme na syrové těsto a poté dáme upéct na 175 °C. Zda je hotový, poznáme špejlí. Po vyndání z trouby polejeme smetanou (kdo nechce nemusí), ale hlavně ještě na horký moučník nastrouháme margotku.