Použité suroviny receptu Marinovaná kuřecí prsíčka s milánským rizotem:
4 ks kuřecích prsíček (cca 600 g)
| sůl, bílý mletý pepř
| 4 lžíce sekaných čerstvých bylinek
| 4 lžíce olivového oleje
| 500 g rýže na rizoto
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 l hovězího vývaru z morkových kostí
| 3 dcl bílého vína
| 3 dcl smetany
| 1 ks středně velké cibule
| 1 ks středně velkého lanýže
| 100 g strouhaného parmesánu
Postup přípravy receptu Marinovaná kuřecí prsíčka s milánským rizotem:
Kuřecí prsa lehce naklepeme tupou stranou nože, lehce opepříme (nejlepší je čerstvě mletý pepř z mlýnku), posypeme nasekanými bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Necháme odležet alespoň jednu hodinu.
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný morek z kostí, rýži a orestujeme. Zalijeme částí vývaru a za stálého míchaní a přilévání zbylého vývaru dusíme doměkka. Když je rýže skoro měkká a vývar je odpařen přilijeme do rizota víno a smetanu a rizoto dovaříme. Musí nám tvořit lepivou kompaktní hmotu. Do hotového rizota vmícháme parmesán a nasekaného lanýže.
Olej z marinovaných prsíček rozpálíme na pánvi, přidáme prsíčka, osolíme a opékáme z každé strany cca 4 minuty. Dvěma lžícemi tvoříme z hotového rizota noky (3 ks na porci) a přidáme hotová naporcovaná prsíčka, přizdobíme polníčkem (druh salátu) a kolem dokola pokapeme olivovým olejem s orestovanými bylinkami
Fotky receptu Marinovaná kuřecí prsíčka s milánským rizotem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!