Postup přípravy receptu Marinované ražniči:
Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme přes vlákna na ploché kousky o průměru cca 4 cm. Maso lehce naklepeme a nejméně na 30 minut naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, utřeného česneku, citronové šťávy, soli a pepře. Mezi tím si připravíme slaninu nakrájenou na plátky a cibuli překrojenou na čtvrtky nebo osminky. Marinované maso střídavě napichujeme na jehlu nebo špejli spolu s cibulí a slaninou.
Na pánev si dáme olej a řádně rozehřejeme na vyšším stupni. Postupně do ní vkládáme jehly a opékáme s každé strany do zlatova. Hotové ražničí servírujeme přelité výpekem a ozdobené plátky rajčat a papriky.
Náš tip: Pro přípravu ražničího je ideální použít místo klasické pánve pánev nebo pekáček s hranatým dnem, kam se vám ražničí mnohem lépe vejde a bude tak dobře propečené.
Přílohy: vařené brambory, smažené brambory, bramborová kaše, hranolky, zeleninové saláty, hořčice a jemně nakrájená cibule, tatarská omáčka