Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.11. 2024
Dnes má svátek Ondřej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Marinovaný kanadský humr v citrusovém oleji podávaný s carpacciem z tygřích krevet a kaviárem

fotka Marinovaný kanadský humr v citrusovém oleji podávaný s carpacciem z tygřích krevet a kaviárem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Marinovaný kanadský humr v citrusovém oleji podávaný s carpacciem z tygřích krevet a kaviárem:

600–800 g humra (celého)  | 200 g tygřích krevet  | 1 mango  | dle potřeby: citrusový olej (pomeranč,limetka, citron, olivový olej,sůl, pepř)  | 10 g kaviár  | dle potřeby: řeřicha

Postup přípravy receptu Marinovaný kanadský humr v citrusovém oleji podávaný s carpacciem z tygřích krevet a kaviárem:

Marinovaný humr:
Humra uvaříme ve várce z bílého vína a kořenové zeleniny podle váhy (100 gramů = 1 minuta). V tomto případě tedy
asi 8 minut. Vyjmeme humra z várky a vložíme do vody s ledem, aby se rychle zchladil. Poté jej vyndáme ze skeletu. A namarinujeme v připraveném citrusovém oleji.

Carpacio z tygřích krevet:
Tygří krevety očistíme od střívek. Rozřízneme podélně, aby se rozevřeli. Vyskládáme je na potravinářskou fólii, lehce osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Svineme do válečku a pořádně utáhneme a utěsníme potravinářskou fólií a necháme zamrazit. (Carpacio je vhodné si připravit den dopředu). Takto zmrzlý váleček krájíme na nářezovém stroji zhruba na milimetrové plátky.

Tartar z manga:
Zralé mango si nakrájíme na male kostky, lehce osolíme, opepříme a přidáme olivový olej.

Postup:
Plátky krevet poskládáme do řady a lehce pokapeme citrusovým olejem a posolíme mořskou hrubozrnou solí.
Do tvořítka vyskládáme tartar z manga a na něj dame nok z černého kaviáru. Jako dominantu do volného prostoru dáme salát smíchaný s kousky humra a řeřichy. Na něj vložíme marinované plátky humra.
K tomuto předkrmu se hodí plnější růžové víno s delikátní tříslovinou, suché nebo polosuché. Ovocný charakter ve vůni i chuti podpořený šťavnatou kyselinou.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Marinovaný kanadský humr v citrusovém oleji podávaný s carpacciem z tygřích krevet a kaviárem:

Marinovaný kanadský humr v citrusovém oleji podávaný s carpacciem z tygřích krevet a kaviárem
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Marinovaný kanadský humr v citrusovém
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !