Postup přípravy receptu Marinovaný kuřecí špíz na grilu:
1. Kuřecí prsa nakrájejte ne kousky, papriku zbavenou semen na čtverečky. Cibuli rozpulte a nakrájejte na kousky stejné jako papriku. Žampióny oddělte od nožiček.
2. Na špejle napichujte střídavě kousky masa, papriky, žampión a cibuli. Špízy poskládejte do mělké mísy.
3. Smíchejte olej, sójovou omáčku a citronovou šťávu a touto směsí přelijte připravené špízy, přikryjte a dejte do ledničky marinovat (nejlépe přes noc).
4. Rajčata nařízněte do kříže a vložte na 10 sekund do vroucí vody. Po vyjmutí a zchladnutí je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
5. Špízy vyjměte z marinády, poskládejte do grilovacího pekáče a ze všech stran grilujte asi 4 minuty. Pak je vyjměte a položte na plech, přikryjte alobalem a uchovejte teplé.
6. Do vypečené šťávy přidejte nasekanou cibuli a na rozehřáté plotně míchejte dokud šťáva nezhnědne. Přilijte ocet a míchejte, dokud se tekutina zpoloviny neodpaří. Přilijte zbylou marinádu a vařte asi 2 minuty, pak kuřecí vývar a vařte dalších 10 - 15 minut (dokud omáčka sirupovitě nezhoustne). Přimíchejte rajčata, tymián, kapary, bylinky, sůl a pepř. Špízy podávejte přelité omáčkou.