Použité suroviny receptu Marinovaný losos s hořčičnou omáčkou:
1,5 kg filetů z čerstvého lososa
| 1 svazek kopru
| 1 lžíce mořské soli
| 2 lžíce cukru
| 2 lžíce celý bílý pepř
| alobal
| NA OMÁČKU:
| 500 ml smetany ke šlehání
| 7 lžic hořčice
| z 1 citronu št'áva
| drcený černý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Marinovaný losos s hořčičnou omáčkou:
Porce lososa posypeme jemně nasekaným koprem (pár snítek si chováme na ozdobu) a solí, smíchanou s cukrem a kuličkami pepře. Snažíme se co nejdůkladněji vetřít do povrchu masa.
Rozložíme plát alobalu a porce na něj poskládáme co nejtěsněji k sobě a na sebe. Zabalíme, uložíme do ledničky a necháme 3 dny macerovat.
Potom lososa vybalíme, oklepeme koření, osušíme kuchyňskou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky.
Metlou prošleháme hořčici, pepř, sůl a citrónovou šťávu. Za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem smetanu a vymícháme dohladka.
Plátky lososa podáváme přelité hořčičnou omáčkou a zdobíme snítkami kopru.
Fotky receptu Marinovaný losos s hořčičnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!