Použité suroviny receptu Marmeláda z rajčat s rumem:
1000 g rajských jablíček
| 400 g krystalového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 pektóza
| necelá lžička kyseliny citrónové
| 50 ml tuzemského rumu
Postup přípravy receptu Marmeláda z rajčat s rumem:
Rajčata přelijeme horkou vodou a po spaření oloupeme, dáme do hrnce, mírně podlijeme a vaříme asi 2 hodiny za občasného míchání. Před dokončením varu přidáme krastalový i vanilkový cukr a dále vaříme. Po chvíli přidáme pektózu a kyselinu citrónovou. Na závěr přilijeme rum a už nevaříme. Plníme ještě horké do skleniček. Po uzavření je můžeme 2 minut sterilovat. Používáme jako marmeládu.
Fotky receptu Marmeláda z rajčat s rumem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!